fredag 26 juni 2009

Avelsrådet

Nu har jag pratat med avelsrådet och det skulle jag naturligtvis ha gjort allra först innan jag sänder ut signaler om intresse av kattunge till uppfödare!! Skärpning på mig! Nåja, alltid lär jag mig något. Sällskapet Sibirisk Katt har ett avelsråd och de är väldigt kunniga och jättebra att prata med. Jag fick mycket information och råd om hur jag ska tänka för att skaffa mig ytterligare en avelshona. Det jag kommit fram till efter det telefonsamtalet är att jag vill vara väldigt försiktig och så noggrann som jag bara kan för att få en bra hona ur avelssynpunkt. Hälsa och temperament står fortfarande i fokus. Men det är inte lätt - man kan ju faktiskt inte garantera att en kattunge förblir frisk och kan användas i avel. Det blir alltid en liten chanstagning men man kan ju försöka att förhindra att skaffa en med sjukdomar i sina linjer eller dåligt temperament. Att katten följer rasstandarden är ju också bra.

2 kommentarer:

 1. Ja, jag gillar sibiriska sällskapet jag med, de har varit jättegulliga mot mig!
  Vet du mina katter har fått en present!! Du får läsa om det i bloggen :) hi hi , inte lika uppskattad av matte!

  Du kommer bli en bra uppfödare när du ger dig in i det, ibland gör man spontana och oövertänkta saker men du verkar oftast tänka till och skaffa kött på benen. Det blir kanon ska du se !!
  *kram*

  SvaraRadera
 2. Vet du vad jag tror? Jag tror att vi "känslisar" ger oss in på kattavel för att vi känner på oss att vi har något viktigt att lära oss inom den sfären! Ett par exempel på saker som jag tycker att jag blivit bättre på sedan jag började för två år sedan: att vara entreprenör och fatta mina egna beslut, att gå vidare även när det känns motigt.

  SvaraRadera